2013. dec. 28.

Fontes Orientales - akciósan


Amikor először megláttam a Könyvudvarban egymás mellett sorakozni ezeket a szép köteteket, nem tudtam, örüljek-e, hogy végre olcsóbban megvehetem, vagy szomorkodjak, hogy ennyire nem fogytak rendes áron (bevallom, én sem vettem meg korábban). Persze győzött az öröm: az elmúlt évek egyik legigényesebb, tudományosan megalapozott, szakemberek által gondozott "keletes" sorozatának darabjait osztogajták, szinte ingyen, az eredeti 3-4000 Ft helyett alig 700-ért:


Buzurg Ibn Sahrijár: India csudálatosságai

Uszáma Ibn Munqidz: Intelmek könyve. Egy szíriai emír memoárja a keresztes háborúk korából

A Tisztaság Testvérei: Az állatok és az emberek pere a dzsinnek királya előtt. Arab ökológiai mese a 10. századból

Ibn Fadlán: Beszámoló a volgai bolgárok földjén tett utazásról 

Pesthy Mónika: Péter-apokalipszis 


Csak nem jutott a Corvina is a Jószöveg sorsára? Szerencsére nem, nem a teljes készletet szórták ki - nagyon hiányzik pl. az Etüdök a halálról kötetük ugyanebből a sorozatból, de ne legyünk telhetetlenek - viszont marad a dilemma: igényes fordításokat és szövegközléseket - megfelelő/elegendő pályázati támogatás hiányában - csak ilyen magas áron lehet megjelentetni, ennyiért viszont nem kelnek el a csodálatos kötetek.
A megoldás? Nem tudom. Esetleg az online publikálás. A pénzeket a fordításra költhetik, a könyv előállításának ára eltűnik, s jóval többen férnek majd hozzá az eredményhez is.

Aki még nem lepte meg saját magát, irány a Könyvudvar, a kötetek hetek óta kaphatók, s még nem fogytak el.

Ja, és NE vegyétek meg körúti antikváriumokban (vagy vaterán), ahol az élelmes tulajok továbbra is 3000 Ft körül árulják!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése